Gebroken

Antwerpen, juli 1566. Op een verlaten plek buiten de stadsmuren wordt het lijk van Johanna Vermaelen gevonden door haar overspelige schoonbroer Gianni en zijn minnares. Toeval? De schout denkt van niet.
Gianni staat onder verdenking, maar het onderzoek loopt vast. Waarom en door wie deze respectabele huisvrouw werd vermoord is een raadsel.
Tot Gianniís zakenpartner, drukker-uitgever Maarten, het onfrisse verleden van Johanna Vermaelen ontdekt. En Johanna is niet de enige met een geheim: ook Gianniís minnares Caroline heeft een verborgen agenda.
Maarten raakt verstrikt in een web van ketterij, verraad en wraak. Bijgestaan door de Italiaanse schrijver Guicciardini probeert hij het mysterie te ontrafelen. Zijn speurtocht naar de dader leidt hem van de werkplaats van Plantin naar de geheime schuilplaatsen van ketters.
Ondertussen groeit overal het verzet tegen de katholieke kerk. In augustus 1566 raast de Beeldenstorm over de Nederlanden. Tijdens de vernielingen in de Antwerpse kathedraal komt het tot een ultieme confrontatie tussen Maarten en de moordenaar.

De glimlach van de maagd brak in stukken.
Ook de spottende grimas van de vrouw verdween, net voor zijn knuppel haar raakte. Steen of vlees, verbrijzeld marmer, brekend bot...
Het was nodig. En zo gemakkelijk. Hij kon niet ophouden.

cover